Ενοικίασες αυτοκίνητο και του προκάλεσες κάποια ζημιά; Δες παρακάτω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.  Τα ατυχήματα και οι βλάβες είναι κάτι που απεύχεται ο καθένας να του συμβούν σε ένα ταξίδι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Είναι όμως μια πιθανότητα που ο καθένας πρέπει να έχει στο μυαλό του πως μπορεί να τύχει. Τι θα πρέπει όμως να προσέχουμε σε αυτή την περίπτωση;

Damage Points

  • Αρχικά, αν υπάρχουν ήδη κάποιες βλάβες από την στιγμή που ενοικιάζεται το αυτοκίνητο θα πρέπει να σημειωθούν έτσι ώστε να μην είστε αργότερα αντιμέτωπος με κάτι που δεν έχετε προκαλέσει εσείς.
  • Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων προτείνουν στον ενοικιαστή να αγοράσει επιπλέον καλύψεις από αυτές που ήδη προσφέρονται. Αυτό είναι υπέρ του ενοικιαστή, σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ή κάποιας βλάβης που μπορεί να προκληθεί στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
  • Η κάλυψη που υποχρεώνεται από τον νόμο και είναι υποχρεωτική για την διαδικασία ενοικίασης, δεν καλύπτει ζημιές στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Γι αυτό το λόγο όλες σχεδόν οι εταιρείες προτείνουν κάποιες επιπλέον καλύψεις. Οι πιο συχνές είναι οι παρακάτω:asfaleia-autokinitou-kalypseis
  1. Πλήρης απαλλαγή ιδίων ζημιών (SCDW) Η συγκεκριμένη κάλυψη είναι ασφαλώς προαιρετική και ο ενοικιαστής μπορεί με ένα πολύ χαμηλό κόστος να έχει μικρή έως και μηδαμινή οικονομική συνεισφορά σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος , κάποιας κλοπής ή βλάβης του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου.
  2. Απαλλαγή από ίδιες ζημιές (CDW) Εδώ πρόκειται πάλι για μια προαιρετική κάλυψη με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ενοικιαστή να έχει μικρή οικονομική συνεισφορά για ζημιές που θα προκληθούν ύστερα από κάποιο ατύχημα . Με την αποδοχή της κάλυψης αυτής ο ενοικιαστής του αυτοκινήτου θα είναι υπεύθυνος μόνο για το ποσό απαλλαγής.
  3. Προσωπική κάλυψη (PAI) Πάλι κι εδώ πρόκειται για μια προαιρετική κάλυψη , με ένα χαμηλό κόστος, με την οποία εξασφαλίζεται ένα ποσό για τον οδηγό και για τους συνεπιβάτες του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σε περίπτωση κάποιας σωματικής βλάβης ύστερα από σύγκρουση.

Φυσικά οι παραπάνω καλύψεις είναι προαιρετικές και ο ενοικιαστής μπορεί να αρνηθεί να τις αποκτήσει. Σε αυτήν όμως την περίπτωση θα είναι υποχρεωμένος, σε περίπτωση κάποιας βλάβης, να αποκαταστήσει τις ζημιές, να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου στο συνεργείο καθώς και τις αποθετικές ζημιές.

Αν τώρα αποδεχτείτε την Κάλυψη Ιδίων Ζημιών πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για ζημιές που καμία κάλυψη δεν τις εξασφαλίζει. Οι ζημιές αυτές συνήθως έχουν να κάνουν με βλάβες που προκαλούνται αποκλειστικά και μόνο στο κάτω μέρος των αυτοκινήτων, στους τροχούς και στα ελαστικά. Επίσης βλάβες που προκλήθηκαν για παράδειγμα, από οδήγηση σε ακατάλληλο δρόμο.

Νέες βλάβες στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Kind verkratzt ein Auto

Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει εάν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο επιστρέψει με νέες βλάβες. Όλες οι εταιρείες ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδικασία για την χρέωση ζημιών στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα:

  • Πριν ξεκινήσει η διαδικασία ενοικίασης αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο ελέγχεται για τυχόν ζημιές. Αν βρεθεί κάποια ζημιά σημειώνεται και ο ενοικιαστής ενημερώνεται για τις καλύψεις που του προσφέρονται. Ενημερώνεται επίσης, για τις ευθύνες που θα έχει σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος. Μετά από αυτή την ενημέρωση μπορεί να προχωρήσει στην υπογραφή του Μισθωτηρίου Συμβολαίου.
  • Αν ο ενοικιαστής δεν δεχθεί καμία προαιρετική κάλυψη, είναι υπεύθυνος για οποιεσδήποτε χρεώσεις προκύψουν σε περίπτωση ατυχήματος και ζημιών. Επιπλέον ο ενοικιαστής πρέπει να γνωρίζει πως πολλές φορές το ποσό της χρέωσης είναι διαφορετικό από αυτό της προσφοράς και αυτό γιατί το ποσό της τελικής χρέωσης περιλαμβάνει χρεώσεις που δεν είναι δυνατό να υπολογιστούν από την αρχή. Για παράδειγμα, τα επιπλέον χιλιόμετρα, πρόστιμα για παραβιάσεις, ζημιές.

Καλές, ασφαλείς διαδρομές σας εύχεται η INTRARENT – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Αθήνα!