Έτσι όπως έχει καταλήξει σήμερα η οικονομική υποχρέωση το να έχεις και να συντηρείς αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σου, όσο τραβηγμένο και ν’ ακούγεται, ίσως είναι καλύτερα τελικά η επιλογή υπηρεσιών ενοικίασης ή leasing. Τα έξοδα φθορών και του service σε τόσα αναλώσιμα μέρη του αυτοκινήτου, όπως ελαστικά, φρένα, και τόσα άλλα εξαρτήματα , που θέλουν αλλαγή κάθε ορισμένο χρονικό διάστημα η και σε απρόβλεπτη συχνότητα χρόνου, τα έξοδα ασφάλισης και των τελών κυκλοφορίας συνιστούν ένα σύνολο εξόδων που δεν συμφέρει. Πόσο μάλλον αν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο, άρα εκτός από τα προηγούμενα που αναφέραμε, προσθέτουμε και τα έξοδα αγοράς του, που αν είναι καινούργιο είναι ακριβό με τα εργασιακά δεδομένα των καιρών και αν είναι μεταχειρισμένο, πάλι στοιχίζει αρκετά συν τις βελτιώσεις που θα πρέπει να επιβαρυνθείς απ’ τις φθορές που θα βρεις. Επίσης, υπάρχει και η περίπτωση να πρέπει να πας αλλού γεωγραφικά και να μην συμφέρει η μετακίνηση του αυτοκινήτου σου (ναύλα κλπ).

ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για ενοικιάσεις αυτοκινήτου ( ή ενοικιάσεις αυτοκινήτων αν πρόκειται για ομάδα η εταιρία, π.χ. ) στη Αθήνα. Μπορείς να διαλέξεις την απλή ενοικίαση για το αυτοκίνητο που χρειάζεσαι για ορισμένο σύντομο διάστημα, για μια έξτρα σου ανάγκη, όπως ένα ταξίδι, που το αναφέραμε πιο πριν. Το κάνεις και γλυτώνεις απ’ τον μπελά και την ευθύνη της μετακίνησης του δικού σου αυτοκινήτου η και αναγκαστικά αν δεν διαθέτεις δικό σου αυτοκίνητο, γλυτώνοντας με την ευκαιρία αυτή τα ναύλα, τα εισιτήρια κλπ,

Υπάρχουν βασικές επιλογές, δηλαδή αυτοκίνητα για ενοικίαση, για όλες τις ανάγκες μας στον στόλο που διαθέτουν αυτές οι υπηρεσίες, όσον αφορά τη μάρκα, τη χωρητικότητα, τον κυβισμό, την ιπποδύναμη, την οδική συμπεριφορά, άρα και την ασφάλεια, παθητική η ενεργητική, την άνεση των διαφόρων αξεσουάρ κλπ. Το να προχωρήσεις σε ενοικίαση αυτοκινήτου για σύντομο και συγκεκριμένο διάστημα, είναι μια λύση που σε κάποιες περιπτώσεις βολεύει καλύτερα. Έχει τα θετικά του αν ταιριάζει με την περίσταση, αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν αποτελεί την πιο συμφέρουσα λύση, επειδή στα αυτοκίνητα που προσφέρονται για ενοικιάσεις, υπάρχει και η επιλογή του leasing αυτοκινήτων, μια επιλογή που συμφέρει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ειδικά όταν δεν διαθέτεις δικό σου αυτοκίνητο και επίσης αν πρόκειται για ομάδα η για μια εταιρία με μόνιμες ανάγκες μετακίνησης των στελεχών της, σε μακρινές διαδρομές. Σε αυτή την επιλογή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά που συμφέρουν πολύ περισσότερο από μια έξτρα ενοικίαση αυτοκινήτου για ορισμένο και σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που δεν έχει η έξτρα ενοικίαση.

untitled-design-1

LEASING ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Στο leasing αυτοκινήτων οι τιμές ενοικίασης είναι πιο χαμηλές και τα προσφερόμενα πακέτα-προγράμματα διαθέτουν πολλές πάγιες υπηρεσίες με διάφορες παραλλαγές και πλεονεκτήματα που καλύπτουν μεγάλο φάσμα προσφορών, ανάλογα τις επιθυμίες και τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών, ώστε οποιοδήποτε άτομο να επιλέξει που καλύπτεται πλήρως και σύμφωνα με ότι τον βολεύει και τον εξυπηρετεί καλύτερα. Το leasing αυτοκινήτων, μέσα στο κόστος του μπορεί για παράδειγμα να σου διαθέσει ένα πλήρες ασφαλιστικό πρόγραμμα. Ας πούμε, η κάλυψη αστικής ευθύνης, δηλαδή η ευθύνη για τρίτους, όταν σε περίπτωση σύγκρουσης με άλλο αυτοκίνητο, του προκαλέσεις υλικές ζημιές η ακόμα επιπλέον προκαλέσεις και σωματικές βλάβες στον άλλο οδηγό. Η κάλυψη αστικής ευθύνης, είναι σίγουρο πως σε γλυτώνει από μεγάλο μπελά, ποινικό αν πρόκειται για σωματική βλάβη οδηγού η ακόμα και πεζού, αν δεν παραβιάσεις φυσικά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αλλά και οικονομικό, αφού με κάποια πάγια επιβάρυνση στη μίσθωση εξασφαλίζεις αυτό το πολύ βασικό ασφαλιστικό θέμα. Άλλο ασφαλιστικό σημείο που υπάρχει στα προγράμματα που προσφέρουν οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, είναι η κάλυψη ιδίων ζημιών, δηλαδή η φθορά του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου που ενδεχομένως θα προκαλέσεις, από σύγκρουση με άλλο όχημα ή και άλλο αντικείμενο ή που μπορεί να γίνει από απρόβλεπτες συνθήκες π.χ., του οδικού δικτύου. Επίσης προσφέρεται η οδική βοήθεια, κάτι εξαιρετικά βασικό, που μπορεί ανά πάσα στιγμή στη μετακίνησή σου να χρειαστεί από διάφορες αιτίες, αιτίες που προκάλεσες εσύ η και κάποιοι άσχετοι παράγοντες και το οποίο στοιχίζει σε πρόγραμμα ασφάλισης του δικού σου αυτοκινήτου.

untitled-design-2

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

  • Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα στις ενοικιάσεις αυτοκινήτου, είναι ότι σου προσφέρουν αντικατάσταση αυτοκινήτου, σε περίπτωση που το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τύχει να αδυνατεί να κυκλοφορήσει πλέον λόγω βασικής βλάβης η και σύγκρουσης. Είναι ένα προσφερόμενο πλεονέκτημα υψηλής ποιότητας σαν υπηρεσία, το οποίο σε απαλλάσσει από μεγάλο άγχος, αφού έχεις εξασφαλισμένο ότι και να γίνει, ένα αυτοκίνητο στη διάθεσή σου, χωρίς να αυξηθεί το κόστος του προγράμματος που έχεις ήδη συμφωνήσει.
  • Το θέμα της συντήρησης του αυτοκινήτου, είναι ένα άλλο πλεονεκτικό σημείο που είναι επίσης βραχνάς οικονομικού φυσικά επιπέδου, κάτι που κι’ αυτό μπορεί να το αναλάβει η υπηρεσία που διάλεξες το αυτοκίνητο προς ενοικίαση ή τα αυτοκίνητα για ενοικίαση που συμφώνησε μια ομάδα η μια εταιρία. Η συντήρηση ενός αυτοκινήτου, είναι γνωστό σε όλους μας πόσο στοιχίζει σε τακτικό βαθμό, αλλά και σε απρόβλεπτες φάσεις. Έχεις λοιπόν το κεφάλι σου ήσυχο και σε αυτό το θέμα, έχοντας μόνο μια μικρή πάγια οικονομική επιβάρυνση. Συχνά και από πολλές αιτίες και παράγοντες μπορεί να συμβεί φθορά στα ελαστικά του αυτοκινήτου, σε τέτοιο βαθμό που να είναι επικίνδυνο αν δεν τα αντικαταστήσεις η και να αχρηστευθούν τελείως από κάποιο συμβάν και τέτοια συμβάντα είναι αρκετά, αστάθμητα και ανεξέλεγκτα. Τα προγράμματα στις ενοικιάσεις αυτοκινήτου, μέσα στο πάγιο κόστος της συμφωνίας, εξασφαλίζουν και αυτό το θέμα. Το κόστος των ελαστικών δεν είναι αμελητέο βέβαια σε καμιά περίπτωση, όλοι το γνωρίζουμε αυτό, άλλωστε οι ελληνικοί δρόμοι είναι γνωστό σε τι κατάσταση ποιοτικού επιπέδου βρίσκονται, για να μην πούμε σε άθλια, σε πολλά μάλιστα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας μας.
  • Φυσικά και πρέπει να αναφέρουμε πως οι ενοικιάσεις στα αυτοκίνητα σου καλύπτουν και τα τέλη κυκλοφορίας, ένα άλλο μεγάλο οικονομικό βάρος που γλυτώνεις, ειδικά αν έχεις επιλέξει αντί να έχεις δικό σου αυτοκίνητο, το leasing αυτοκινήτου. Αλλά ακόμα κι’ αν έχεις δικό σου όχημα, αφού πια μπορείς να δηλώσεις ορισμένο χρόνο κυκλοφορίας στην εφορία , άρα και να πληρώνεις μόνο γι’ αυτό τον χρόνο, μπορείς σε άλλο χρονικό διάστημα λοιπόν να συμφωνήσεις με την ενοικίαση αυτοκινήτου, γλυτώνοντας έτσι το κόστος των τελών κυκλοφορίας μέσα στην πάγια μίσθωση που σου το εξασφαλίζει με την προσφερόμενη υπηρεσία της.
  • Έπειτα, μην ξεχνάμε και την οικονομική υποχρέωση για όσους έχουν δικό σου όχημα, που πρέπει να το περνάμε από Κ.Τ.Ε.Ο. και όταν μάλιστα είναι παλιό, τότε αυτή η υποχρέωση είναι πιο συχνή, ενώ με μια χρόνια μίσθωση ενοικίασης ενός αυτοκινήτου δεν έχουμε πια ούτε αυτή την οικονομική επιβάρυνση και επιμέλεια με τη σπατάλη χρόνου επίσης που πρέπει να διαθέσουμε. Τελικά είναι να το σκέφτεσαι σήμερα στο να διατηρείς δικό σου όχημα η και να αγοράσεις αν δεν έχεις η θέλεις να πάρεις άλλο.
  • Ένα γενικό πλεονέκτημα στα αυτοκίνητα για ενοικίαση είναι ο μηδενικός κίνδυνος απρόβλεπτων δαπανών, κάτι που αποτελεί κομβικό σημείο για το ιδιωτικό σου ταμείο, ειδικά αυτούς τους καιρούς της οικονομικής κρίσης που μας ταλαιπωρούν και σφίγγουν πολύ τις δυνατότητες του ατομικού μας προϋπολογισμού. Άλλωστε, είναι γνωστό πως στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι ευρέως διαδεδομένες στις προτιμήσεις των ιδιωτών αλλά φυσικά και των διαφόρων εταιριών που προτιμούν ξεκάθαρα να μην έχουν το βάρος του κόστους δικών τους αυτοκινήτων για τα στελέχη που εργάζονται σε αυτές, στην καθημερινή τους επαγγελματική μετακίνηση η και σε έκτακτες μετακινήσεις και ταξίδια που προκύπτουν στη λειτουργία τους.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΖΩΗΣ

Να σημειώσουμε ότι στις ενοικιάσεις αυτοκινήτου, έχεις μια ευκολία, ένα βόλεμα, μια εξασφάλιση, μια ελάφρυνση στην πρόβλεψη του οικονομικού προϋπολογισμού σου, έχεις μια ακρίβεια, μια συνέπεια και μια αξιοπιστία, χωρίς τον παράγοντα του οποιοδήποτε ρίσκου για κάποιο απρόοπτο που ενδέχεται να συμβεί σε πολλές περιπτώσεις. Τελικά, έχεις με συγκεκριμένα και πάγια έξοδα ένα συγκεκριμένο πακέτο υπηρεσιών, ώστε να μπορείς να έχεις το ελεύθερο πεδίο στα υπόλοιπα ιδιωτικά η επαγγελματικά σου, να ξεφύγει από το προβλεπόμενο στα χρήματά σου. Όπως προκύπτει τελικά από το κείμενο μέχρι τώρα, είναι σαφές και αναμφισβήτητο ότι συμφέρει σε μεγάλο μάλιστα βαθμό (και στις περισσότερες των περιπτώσεων θα έλεγα) ότι καλύτερα είναι να προχωρήσεις σε ενοικίαση αυτοκινήτου, αν το χρειαστείς η αν το χρειάζεσαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακόμα κι’ αν έχεις στην κατοχή σου, πόσο μάλλον αν δεν έχεις και σκεφτόσουν να επιβαρυνθείς με την αγορά του.

Οι ανάγκες της μετακίνησής μας και των διαφόρων ταξιδιών μας ποικίλουν όσον αφορά τη χρονική διάρκειά τους, όπως επίσης ποικίλουν και οι προσωπικές και επαγγελματικές μας συνθήκες, οι οικονομικές μας δυνατότητες επίσης. Έτσι, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων πια δεν συμφέρει να συντηρείς δικό σου όχημα, αλλά ούτε και να αγοράσεις αν δεν διαθέτεις, μένει στο να επιλέξεις να νοικιάσεις, είτε για σύντομο χρονικό διάστημα, είτε με μακροχρόνια μίσθωση. Τα αρνητικά και τα θετικά στην κάθε μια από τις δυο περιπτώσεις είναι ανάλογα με τις ανάγκες σου, τις οικονομικές δυνατότητές σου και τη μονιμότητα η όχι των εσόδων σου από την εργασία σου, στο κατά πόσο σίγουρη είναι η παραμονή σου σε αυτή. Τα προγράμματα που προσφέρουν οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, μακροχρόνιας η λίγων ημερών, είναι πάρα πολλά, με ελαστικότητα στη σύνταξή τους, ώστε να καλύπτουν την κάθε περίπτωση ανάγκης ενός ιδιώτη η μιας εταιρίας η και μιας ιδιωτικής ομάδας που θα προκύψει εκτάκτως για κάποιο λόγο και υπάρχει μερική η παντελής έλλειψη οχημάτων, ειδικά αν χρειάζονται για την περίπτωσή τους ειδικά οχήματα, π.χ, τζιπ για ταξίδια σε ανώμαλους και τραχείς δρόμους και τα οχήματα των μελών της ομάδας είναι άσχετα σε αυτή την περίπτωση. Επίσης, αν διαθέτεις η μια ομάδα διαθέτει αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και η ανάγκη ενός έκτακτου ταξιδιού απαιτεί για την άνεση, την ταχύτητα, την αξιοπιστία και τη ασφάλεια, οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού και μεγέθους του αμαξώματος.

untitled-design-3

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗΣ ΜΙΣΘΟΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Η επιλογή λοιπόν μεταξύ μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτου και ενοικίαση μικρού χρονικού διαστήματος, συνήθως μιλά από μόνη της, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις είναι σε κάποιο ποσοστό σχετική και θέλει σκέψη και ζύγιασμα μεταξύ των δυο περιπτώσεων. Θα πρέπει μάλλον να αναφέρουμε μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα για την διευκόλυνση των αναγνωστών αυτού του κειμένου.

  1. Είσαι εργαζόμενος και το όχημά  που σε εξυπηρετούσε, ξαφνικά έπαθε ζημιά αδυνατώντας να κυκλοφορήσει και το κόστος αυτής της ζημιάς  είναι μεγάλο και προσωρινά δεν έχεις αυτά τα χρειαζούμενα χρήματα και σου παρουσιάζεται λοιπόν μια έκτακτη ανάγκη κάποιων ημερών, ιδιωτικής η επαγγελματικής φύσης, για να μετακινηθείς μακριά από την έδρα σου. Τότε μάλλον θα χρειαστείς την ενοικίαση των λίγων ημερών…και λέω μάλλον επειδή αυτό δεν είναι οπωσδήποτε το σωστό επειδή πρέπει να συνυπολογίσεις αν τελικά συμφέρει να διορθώσεις το όχημά σου. Αν μάλιστα δεν το γνωρίζεις, θα πρέπει να μην εμπιστεύεσαι οπωσδήποτε και τον μηχανικό που είναι υποψήφιος να αναλάβει την επισκευή του, απλά και μόνο επειδή έχει συμφέρον να διορθώνει μεγάλες ζημιές, άρα αναλαμβάνοντας μεγάλου οικονομικού μεγέθους εργολαβία, άρα δεν τον συμφέρει να σου πει την αλήθεια η όλη την αλήθεια. Πρέπει λοιπόν να το ψάξεις αν αξίζει να το επιδιορθώσεις και αν τελικά βρεις στ’ αλήθεια ότι σε συμφέρει, κάνεις την ενοικίαση αυτοκινήτου λίγων ημερών μέχρι να διαθέτεις χρήματα για επισκευή και βλέποντας και κάνοντας όπως λέμε. Αν όμως τελικά δεν συμφέρει πια να το φτιάξεις, είναι για να σκέφτεσαι τη μακροχρόνια ενοικίαση ενός αυτοκινήτου που ταιριάζει με τις δικές σου ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες, επιλέγοντας βέβαια και το ανάλογο πακέτο-πρόγραμμα που αντέχεις οικονομικά, άρα σου ταιριάζει και σε βολεύει.
  2. Είσαι άνεργος χωρίς δικό σου όχημα και σου προκύπτει, είτε μια δουλειά που βρήκες επιτέλους, ας πούμε με μέτριο μισθό, σε μια τοποθεσία που δεν εξυπηρετείται όμως ικανοποιητικά από τις δημόσιες συγκοινωνίες, είτε κάποια «υποχρεωτική» και επείγουσα ανάγκη μετακινήσεων και ταξιδιών που θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η και σε μόνιμη βάση. Σε αυτή την περίπτωση, αναμφισβήτητα συμφέρει η μακροχρόνια ενοικίαση του leasing, επειδή όπως ήδη αναφέρω στο κείμενό μου, μη έχοντας ικανοποιητικά έσοδα και με δεδομένο την πληθώρα εξόδων που προϋποθέτει η κατοχή και συντήρηση δικού σου οχήματος, καταντά μη συμφέρουσα η και αδύνατη, υπολογίζοντας προσθετικά και το κόστος της αναγκαίας αγοράς, αφού όπως είπαμε σε αυτό το παράδειγμα, δεν διαθέτεις δικό σου όχημα.
  3. Έχεις ένα εισόδημα κάπως ικανοποιητικό και ήδη δικό σου αυτοκίνητο που είναι όμως κάπως παλιό και σχετικά παρωχημένης τεχνολογίας, που όλο και ζητάει κάποια μικρή έστω επιδιόρθωση σε αναλώσιμα εξαρτήματα και όχι μόνο και για αγορά καινούργιου αυτοκίνητου, με τις τόσες οικονομικές υποχρεώσεις, ούτε συζήτηση να γίνεται. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά για μια χρόνια μίσθωση. Επιλέγοντας το ταιριαστό για σένα όχημα αλλά και πακέτο που αντέχεις και σε εξυπηρετεί καλύτερα. Τις τόσες οικονομικές επιβαρύνσεις κατοχής και συντήρησης δικού σου οχήματος, ήδη τις έχουμε αναφέρει στο κείμενο αυτό.
  4. Έχεις μεσαίο εισόδημα, δεν έχεις δικό σου όχημα και κατά αραιά διαστήματα, αλλά ωστόσο σε τακτική σταθερά συχνότητα, χρειάζεσαι επειγόντως ένα αυτοκίνητο επειδή προκύπτουν κάποιες ανάγκες μετακίνησης από ιδιαίτερες συνθήκες προσωπικού επιπέδου αλλά-ίσως- και κάποιων υποχρεώσεων επαγγελματικής φύσης, συνήθως από ελεύθερα επαγγέλματα που σου χρειάζονται για συμπλήρωμα εισοδήματος. Σε αυτό το παράδειγμα επίσης, αδυνατείς να αγοράσεις δικό σου μέσο μεταφοράς, λογαριάζοντας τη χρηματική του αξία, αλλά και όλα τα άλλα έξοδα, πάγια και μη, συντήρησης και κατοχής του. Τότε αναμφισβήτητα και χωρίς προκατάληψη προπάντων, θα πρέπει να το σκεφτείς μια συμφέρουσα λύση που σου εξασφαλίζει λιγότερα έξοδα γενικά, αλλά και ένα οικονομικό προγραμματισμό χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτή η λύση, μπορεί να είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου για τις μέρες που έχεις αυτές τις υποχρεώσεις, διαλέγοντας όχημα και πακέτο σύμφωνα με τις ανάγκες σου και φυσικά με τις δυνατότητές σου. Αν μάλιστα αυτές οι υποχρεώσεις αρχίσουν και γίνονται πιο συχνές, θα έλεγα πως συμφέρει ένα πακέτο χρόνιας μίσθωσης κι’ ας το έχεις και τις υπόλοιπες μέρες στις οποίες θεωρητικά δεν το χρειάζεσαι, επειδή θα διαθέτεις έτοιμο όχημα για ψυχαγωγία και- γιατί όχι-και για μικρά ταξίδια και εξορμήσεις έξω από την Αθήνα.

Μπορούν να αναφερθούν κι’ άλλα παραδείγματα με τα οποία είναι σαφές πως συμφέρει η αντί της κατοχής και χρήσης δικού σου, αλλά νομίζω πως είναι αρκετά και ενδεικτικά, καλύπτοντας συνήθεις περιπτώσεις του συνόλου. Τελικά για να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση όσων γράφτηκαν σε αυτό το κείμενο, ας θυμήσουμε περιληπτικά τα πιο βασικά.

Σήμερα που η οικονομία γενικά, αλλά και η προσωπική τσέπη των περισσότερων είναι πιο φτωχή και πιο σφιγμένη και η κατοχή ενός αυτοκινήτου προς ιδιωτική και επαγγελματική χρήση έχει επιβαρυμένα έξοδα, πάγια και μη, είναι καιρός να σκεφτούμε χωρίς προκατάληψη την ιδέα ενοικίασης ενός μέσου μεταφοράς, πληρώνοντας ένα σταθερό ποσό το οποίο μας απαλλάσει από τα τόσα που θα δίναμε αν είχαμε την ιδιοκτησία αυτού του μέσου, δηλαδή έχοντας τελικά πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση και χωρίς κανένα άγχος που προκύπτει από την ευθύνη του να κατέχεις δικό σου όχημα.

Ας μην ξεχνάμε και τον κίνδυνο κλοπής που δεν αναφέρθηκε στο κείμενο. Οσον αφορά την επιλογή μιας ολιγοήμερης ενοικίασης η μιας χρόνιας μίσθωσης, αυτό είναι ανάλογο κάποιων πραγμάτων και θεμάτων της δικής μας περίπτωσης προσωπικά. Θα πρέπει να τα ζυγίσουμε με προσοχή λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας τα έξοδα και τα έσοδά μας, όπως επίσης πόσο συχνά χρειαζόμαστε μέσο μεταφοράς (από λίγες μέρες μέχρι και σε καθημερινή βάση), πόσο σταθερή και σίγουρη είναι η εργασία μας άρα και το εισόδημά μας, τι οικονομικές δυνατότητες έχει η τσέπη μας. Εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε πως στην περίπτωση που δεν έχουμε δικό μας μέσο μεταφοράς και η χρονομίσθωση αυτοκινήτου μας βαρύνει λίγο παραπάνω μόνο από την έξτρα μίσθωση αυτοκινήτου λίγων ημερών κατά κάποια χρονικά διαστήματα, πως τελικά ίσως μας συμφέρει μια χρόνια μίσθωση σε σταθερό βαθμό. Γενικά θα σημείωνα πως σε πολλές περιπτώσεις, η χρόνια μίσθωση ενός αυτοκινήτου είναι η πιο έξυπνη και συμφέρουσα λύση που μας βγάζει από πάγια έξοδα κι’ ευθύνες, μας προσφέρει αξιοπιστία για αναγκαίες υπηρεσίες, με προβλέψιμη ευκολία προγραμματισμού, χωρίς έξοδα Κ.Τ.Ε.Ο., ασφάλισης, τελών και συντήρησης.