Ο Έλληνας έχει συνδέσει την ενοικίαση αυτοκινήτων με τις διακοπές. Ειδικότερα σε περίπτωση που ο προορισμός αποτελεί κάποιο από τα δεκάδες νησιά που έχει η χώρα μας το ποσοστό αυτών που προχωρούν στην ενοικίαση αυτοκινήτων αυξάνεται ραγδαία. Ο βασικότερος λόγος που αρκετοί άνθρωποι προχωράνε σε αυτή την κίνηση στις διακοπές τους σίγουρα είναι το κόστος. Θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσουν χρήματα, χρήματα που θα μπορέσουν να ξοδέψουν στις διακοπές τους, είτε για να επεκτείνουν το χρόνο παραμονής τους εκεί, είτε για να προσφέρουν περισσότερη χλιδή και ανέσεις στον εαυτό τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που ο περισσότερος κόσμος προχωράει στην ενοικίαση αυτοκινήτων κατά την διάρκεια των διακοπών του. Και δεν είναι μόνο άνθρωποι που επιλέγουν κάποιο νησί για τις διακοπές τους. Σίγουρα στα νησιά υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που έχει να κάνει με το αυξημένο κόστος μετακίνησης του αυτοκινήτου με το καράβι. Αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι στην Αθήνα οι οποίοι μετακινούνται κυρίως με την συγκοινωνία κατά την διάρκεια του χρόνου και ορισμένες φορές δανείζονται το αυτοκίνητο των γονιών τους. Σε περίπτωση που όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιλέξουν να πάνε διακοπές με την παρέα τους και όχι με τους γονείς τους είναι λογικό πως δεν θα είναι σε θέση να δανειστούν το αυτοκίνητο της οικογένειας οπότε αναγκαστικά θα προχωρήσουν σε ενοικίαση αυτοκινήτου είτε πάνε σε νησί είτε όχι.

Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων ακόμα και αυτές που βρίσκονται στην Αθήνα, δεν δουλεύουν μόνο το καλοκαίρι. Και δεν δουλεύουν μόνο με αυτούς οι οποίοι θέλουν να πάνε σε νησί διακοπές. Οποιαδήποτε διαδρομή και αν θελήσει να κάνει κάποιος με αφετηρία την Αθήνα υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το να προχωρήσει κανείς σε ενοικίαση αυτοκινήτων αποτελεί την ποιο σοφή κίνηση.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως το κόστος μετακίνησης έχει να κάνει μόνο με τα καύσιμα που θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιος για να φτάσει στον προορισμό του και με τα διόδια που θα συναντήσει στον δρόμο του, με αποτέλεσμα να θεωρεί πως δεν τον συμφέρει να προχωρήσει σε ενοικίαση αυτοκινήτου για την πραγματοποίηση του ταξιδιού του μιας και αυτά είναι έξοδα που θα τον επιβαρύνουν είτε χρησιμοποιήσει το δικό του είτε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Η πραγματικότητα όμως απέχει αρκετά από την συγκεκριμένη λάθος σκέψη που κάνουν αρκετοί άνθρωποι.

intrarent-enoikiaseis-kostos-metakinisis

Πριν γεμίσει κάποιος με βενζίνη το αυτοκίνητό του θεωρώντας πως αυτά είναι τα έξοδα του ταξιδιού του υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβει υπόψη συμπεριλαμβανομένου της κατάστασης του αυτοκινήτου του, ξεκινώντας με την κατάσταση των ελαστικών του.  Τα ελαστικά και τα λάδια του αυτοκινήτου καλό θα είναι να ελέγχονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Τα ελαστικά του αυτοκινήτου φθείρονται με τέτοιο τρόπο που κάθε 50000 χιλιόμετρα καλό θα είναι να ελέγχονται γιατί αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες που εγγυώνται την ασφάλεια του οδηγού. Επίσης η σωστή λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου απαιτεί αλλαγή λαδιών κάθε 5000 χιλιόμετρα στο περίπου. Πρόκειται για δυο πολύ σημαντικά έξοδα που τα γλιτώνει αυτός ο οποίος θα προχωρήσει στην ενοικίαση αυτοκινήτου. Πράγμα που σημαίνει πως πριν ξεκινήσει κάποιος τους υπολογισμούς του ταξιδιού του καλό θα είναι να υπολογίσει πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει για να συνειδητοποιήσει αν θα χρειαστεί στο τέλος του ταξιδιού να κάνει αλλαγή λαδιών ή ελαστικών στο αυτοκίνητό του. Στην περίπτωση που θα χρειαστεί να κάνει αυτή την αλλαγή σίγουρα το να προχωρήσει σε ενοικίαση αυτοκινήτου θα έχει σαν αποτέλεσμα το πορτοφόλι του να έχει περισσότερα χρήματα με το πέρας του ταξιδιού του.

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δεν είναι όμως μόνο όσοι ταξιδεύουν αυτοί που προχωράνε σε ενοικίαση αυτοκινήτων στην Αθήνα. Υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον σε αυτή την κίνηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν βλέπουν την κλασική σκηνή σε μια ταινία που ένα νιόπαντρο ζευγάρι αποχωρεί από την εκκλησία μέσα σε ένα πολυτελέστατο και ακριβό αυτοκίνητο  σκέφτονται πως και αυτοί στον γάμο τους θα ήθελαν να αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο. Ακόμα και αν τα οικονομικά του ζευγαριού δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το να νοικιάσουν για λίγες ώρες ένα τέτοιου τύπου αυτοκίνητο αποτελεί μια κίνηση που μπορεί να αντέξει η τσέπη τους και αυτό γιατί το κόστος ενοικίασης για λίγες ώρες είναι τέτοιο που συγκριτικά με το κόστος ολόκληρου του γάμου αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό. Πολλοί είναι αυτοί λοιπόν που θέλοντας να εντυπωσιάσουν πρωχορούν σε μια τέτοιου τύπου ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα.

intrarent-enoikiaseis-gamos

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδικότερα μετά την έλευση του fb και των υπολοίπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας, είναι πολύ διαδεδομένες οι συγκεντρώσεις παλιών συμμαθητών μετά από πολλά χρόνια. Το βασικότερο άγχος που έχουν οι περισσότεροι πριν πάνε σε μια τέτοια συγκέντρωση είναι μην φανεί πως παρόλο που αποτελούσαν από τα ποιο δημοφιλής άτομα στο σχολείο, με παρουσία στα 5μελή και 15μελή, τελικά δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά στη ζωή τους. Σίγουρα η έλευση στον τόπο της συνάντησης με ένα πολυτελές και ακριβό αυτοκίνητο δεν θα περάσει απαρατήρητη ούτε ασχολίαστη από τους υπόλοιπους παρευρισκομένους. Μπροστά λοιπόν στην υστεροφημία τους, δεδομένου πως το κόστος ενοικίασης για λίγες ώρες ενός ακριβού αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα χαμηλό αρκετοί είναι αυτοί που προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση.

Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό επικρατεί και στην περίπτωση του πρώτου ραντεβού. Ο θυμόσοφος λαός μας αναφέρει πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όταν λοιπόν κάποιος καταφέρνει να κανονίσει τελικά μετά από πολύ κόπο και υπομονή ραντεβού με την κοπέλα των ονείρων του, ορμώμενος από την συγκεκριμένη λογική της καλής πρώτης εντύπωσης, ειδικότερα σε περίπτωση που δεν μπορεί να δανειστεί για εκείνο το βράδυ το αυτοκίνητο των γονιών του, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ενοικίαση αυτοκινήτου για λίγες ώρες προκειμένου να γεμίσει με αυτοπεποίθηση που θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Είτε για μείωση του κόστους κάποιου ταξιδιού, επαγγελματικού ή αναψυχής, είτε για δημιουργία εντύπωσης, είτε επειδή θέλεις να μετακινηθείς στην πόλη και το δικό σου αυτοκίνητο βρίσκεται στο συνεργείο, η ενοικίαση αυτοκινήτων στην Αθήνα είναι κάτι που αγκαλιάζει καθημερινά πλέον ολοένα και περισσότερους ανθρώπους γύρω μας. Ειδικότερα από την στιγμή που ο έντονος ανταγωνισμός που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα δεκάδες γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων που έχουν ανοίξει στην Αθήνα έχει συρρικνώσει το κόστος ενοικίασης σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με τις περασμένες δεκαετίες. Οι επιλογές είναι πλέον πολλές. Είτε για μικρά και οικονομικά αυτοκίνητα που θα κάνουν την μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας παιχνιδάκι, είτε για πολυτελή αυτοκίνητα που θα αφήσουν τους φίλους σας με την απορία πως καταφέρατε να πετύχετε τόσο πολύ στη ζωή σας.